Tillbaka
Nyheter

Laura Andersson är ny samordnare på Föreningssupport

2023-06-20

Sedan den 12 juni är Laura Andersson på plats på Föreningssupport för att stötta er medlemmar. Laura efterträder Lovisa Andersson som samordnare och digital redaktör. Vi välkomnar Laura och har passat på att ställa några frågor:

Varför sökte du dig till Apotekarsocieteten?

Mitt intresse för hälso- och sjukvård har alltid varit starkt, varför jag tidigare har studerat biomedicin och medicinsk teknik. Genom att arbeta på en mindre förening får jag möjlighet att vara mer hands-on och direkt påverka föreningens arbete och insatser. Jag hoppas att jag ska kunna att använda min passion och expertis för att göra skillnad!

Du nämnde din expertis, kan du berätta mer om den?

Jag har tidigare till exempel arbetat på en ideell studentkår där jag framför allt anordnade evenemang och ansvarade sociala medier. Jag hoppas att jag kan bidra med hjälp att marknadsföra föreningen och eventen som anordnas. Så kontakta mig gärna om ni behöver hjälp angående just sociala medier och frågor om hur ni bäst marknadsför era aktiviteter, kretsar och sektioner.

Kan du dela några av dina första intryck?

En av de första sakerna jag märkte när jag kom till organisationen var den varma och välkomnande atmosfären som genomsyrar hela föreningen. Det är tydligt att både medlemmar och personal uppmuntras att bidra med sin kompetens. Vi tar vara på varje individs kunskap och erfarenhet.

De medlemmar jag har träffat hittills har varit oerhört välkomnande och vänliga. Jag ser verkligen fram emot att möta och interagera med fler medlemmar, och att kunna bistå dem på alla sätt jag kan. Genom att vara en del av denna gemenskap ser jag också fram emot att lära mig av alla de kunniga medlemmarna!

Vad ser du fram emot att göra när du har kommit in i jobbet?

Mitt syfte är att stödja och främja Apotekarsocieteten och dess medlemmar genom att bidra till arrangemang av aktiviteter och skapa mervärde för medlemmarna. Jag strävar också efter att utveckla och förbättra föreningens medlemsrekrytering, särskilt genom att använda sociala medier som en plattform för att öka medvetenheten om föreningens fördelar, yngre personer som aktivt använder sociala medier är kanske inte är fullt medvetna om föreningens verksamhet. Mitt mål är att öka medlemsantalet och sprida kunskap om föreningen för att skapa en starkare och mer engagerad medlemsbas.