Medlemskap

Som medlem i Apotekarsocieteten väljer du själv hur aktiv du vill vara. Samma nätverk och evenemang är tillgängliga för alla medlemmar.

Bli medlem

Välkommen som medlem i Apotekarsocieteten

Namnet till trots är Apotekarsocieteten inte bara för apotekare. Genom historien har läkemedel varit den röda tråden i föreningens verksamhet och våra medlemmar kommer från hela läkemedelsområdet. Numera ingår även medicintekniska produkter i vår verksamhet.

Våra medlemmar är också förutsättningen för vår verksamhet och bidrar på olika sätt till vår devis – att göra Sverige kunnigare om läkemedel och medicinteknik. Ofta handlar det om olika möten och aktiviteter med kunskapsöverföring och nätverkande, men också om remissarbete och påverkansarbete på andra sätt.

Idag har vi omkring 4000 medlemmar.

Som medlem blir du delaktig i ett nätverk av olika professioner som arbetar inom olika delar av läkemedelsområdet. Kemister, ingenjörer, läkare, apotekare, sjuksköterskor, receptarier med flera är med i vårt nätverk som består av 14 vetenskapliga sektioner, 11 lokala kretsar och 3 tvärvetenskapliga intressegrupper.

Därför är jag medlem!

– Jag har varit medlem i Apotekarsocieteten i många år och uppskattar framförallt möjligheten att nätverka och möta människor verksamma inom läkemedelsområdet. En annan viktig komponent är de olika utbildningsaktiviteter som gör att jag kan hålla mig uppdaterad inom en rad områden som berör min forskning och undervisning.
Mikael Elofsson
Professor, Kemiska institutionen, Umeå universitet
– Jag får ny kunskap vid främst lokala träffar och föreläsningar. Den kompetensutvecklingen är oerhört värdefull för mig som bor långt från storstadens utbildningsaktiviteter. Jag blev medlem för att få ett nätverk som sätter farmacin främst, och för att föreningen är en stark oberoende röst i samhället. Ännu viktigare sedan apoteksmonopolet släpptes.
Mikaela Hovbrink
Receptarie, Apotek Hjärtat, Mariestad
– Jag blev medlem första året på Apotekarprogrammet för att knyta värdefulla kontakter inom hela läkemedelsområdet. Men också för att få gå på intressanta föreläsningar som breddar mina vyer. Jag gillar Apotekarsocietetens mission att sprida kunskap om det farmaceutiska yrket och att öka kännedomen om läkemedel i samhället.
Anna Hemer
Apotekarstudent, Göteborg

Möt fler av våra medlemmar

Möt våra medlemmar