Tillbaka
MyNewsDesk - Pressmeddelanden

Teresa Matérn ny kommunikationschef för Apotekarsocieteten

2021-08-23

importerad-mynewsdesk-bild

Teresa Matérn kommer närmast från en tjänst som kvalitetsansvarig för e-handel på Apoteket Hjärtat och har lång erfarenhet av kommunikationsarbete inom läkemedelsområdet.

‒ Jag är mycket glad över denna rekrytering. Med sin breda kompetens från både läkemedelsområdet och kommunikation är Teresa Matérn helt rätt person att fortsätta leda och utveckla Apotekarsocietetens kommunikationsarbete. Hela organisationen önskar Teresa varmt välkommen!, säger Robert Kronqvist, vd för Apotekarsocieteten.

Teresa Matérn är utbildad apotekare vid Uppsala universitet där hon också studerat journalistik med inriktning mot medicin. Under sin yrkeskarriär har hon arbetat med kommunikation i många olika former, bland annat som chefredaktör för tidningen Apoteket, huvudredaktör för Apoteket.se, kommunikationsstrateg på Aleris och nu närmast som kvalitetsansvarig för Apoteket Hjärtats e-handel.

‒ Jag ser mycket fram emot att få fortsätta utveckla Apotekarsocietetens kommunikation. I dessa tider är det viktigt att institutioner som står för fakta och vetenskap når ut med sina budskap och jag ser särskilt fram emot att utforska de digitala möjligheterna, säger Teresa Matérn.

Teresa Matérn tillträder tjänsten som kommunikationschef för Apotekarsocieteten i början av september och efterträder Ingrid Helander.