Tillbaka
MyNewsDesk - Pressmeddelanden

Apoteksgruppen Stora Höga vinnare av årets kompetensapotek 2015

2015-11-09

I sitt syfte att främja en förbättrad läkemedelsanvändning och kunskaps- och kompetensutveckling inom hela läkemedelsområdet har Apotekarsocieteten initierat tävlingen Årets Kompetensapotek.

– Syftet med detta är att vi vill synliggöra medarbetarna på apotek vilka med sin kompetens hjälper till att främja en god läkemedelsanvändning. Vi vill även premiera de apotek som väljer att ta kompetens på allvar och dessutom har modet att våga att visa upp det offentligt. Som en bonus ökar vi Läkemedelskongressens attraktionskraft för alla professionella inom läkemedelsbranschen i Sverige, säger Marie Eklund initiativtagare till tävlingen och Utbildningschef på Läkemedelsakademin.

Vinnarna av Årets Kompetensapotek 2015 erhåller, förutom ära och berömmelse, biljetter till Läkemedelskongressen 2016 samt ett inglasat diplom att sätta upp i kundutrymmet.I det vinnande laget ingick en apotekstekniker och två apotekare, en mix som var vinnande och visade på vikten av olika professioner i ett vinnande lag.

– Det var en rolig tävling som med sin jämnhet visade på det djup och bredd i kompetens som finns på våra apotek och vi vann på sudden death. Hela apoteket ställde upp och vi tar med stolthet och glädje med oss denna seger hem, säger det vinnande laget som bestod av Martin Hedeberg, Hanna Stenstad och Susanne Franksson.

Ägarna Bengt Gustafsson och Kajsa Hedberg var med som support.

 

För ytterligare information:

Marie Eklund, Utbildningschef Läkemedelsakademin
marie.eklund@lakemedelsakademin.se

Telefon 08 – 723 50 44

Birgitta Karpesjö, Kommunikationschef, Apotekarsocieteten
birgitta.karpesjo@apotekarsocieteten.se
Telefon 08 – 723 50 42