Tillbaka
MyNewsDesk - Pressmeddelanden

Apotekarsocieteten rekryterar ny kommunikationsansvarig

2020-08-13

importerad-mynewsdesk-bild

Apotekarsocieteten förstärker kommunikationsarbetet och rekryterar Ingrid Helander, chefredaktör på Läkemedelsvärlden, som ny kommunikationsansvarig.

– Som en oberoende ideell förening för alla verksamma inom läkemedelsområdet är Apotekarsocieteten är en unik organisation. Vi ser ett stort intresse för vår verksamhet, men vill bli ännu bättre på att nå ut med vad vi gör och vilken roll organisationen spelar, både i stort och smått, inom läkemedelsområdet, säger Karin Meyer, Apotekarsocietetens vd.

Ingrid Helander är utbildad biomedicinare och journalist och har mångårig erfarenhet av att bevaka läkemedelsområdet.

– Jag är väldigt glad åt att få Ingrid som kommunikationsansvarig. Med sin bakgrund inom biomedicin och journalistik, samt gedigen kunskap om läkemedelsfrågor kommer Ingrid att vara ett starkt tillskott och en viktig del i satsningen på att stärka Apotekarsocietetens kommunikation.

Ingrid Helander arbetar sedan 2015 som chefredaktör på nyhetssajten Läkemedelsvärlden, som ges ut av men är redaktionellt oberoende från Apotekarsocieteten. Dessförinnan arbetade hon bland annat som chefredaktör för branschtidningen Life Science Sweden.

–Jag ser mycket fram emot min nya roll som kommunikationsansvarig på Apotekarsocieteten. Det bedrivs mycket viktigt arbete inom föreningen, som har en unik roll som en vetenskapligt förankrad och oberoende aktör inom läkemedelsområdet. Det ska vi bli bättre på att berätta om genom att vässa kommunikationen om vad vi gör och står för så att fler får chansen att upptäcka oss, säger Ingrid Helander.

Ingrid Helander kommer även fortsättningsvis att ha rollen som chefredaktör för Läkemedelsvärlden, som samtidigt förstärker redaktionen med ytterligare en journalist.

– Dessa båda rekryteringar är viktiga i såväl Läkemedelsvärldens som Apotekarsocietetens arbete med att bevaka läkemedelsområdet och öka kunskapen om läkemedel i samhället, säger Karin Meyer.

Ingrid Helander efterträder Birgitta Karpesjö, som efter 27 år på Apotekarsocieteten gick i pension tidigare i år.