Läkemedel för djur

Styrelse

Ordförande – Carin Svensson, carin-x@telia.com
Jag blev apotekare 1975 och har arbetet i huvudsak på apotek som informationsapotekare och 35 år som apotekschef. Har gått ett stort antal fortbildningar i bl.a USA, Kanada och Tyskland och även varit farmacichef på Kronans Droghandel några år. Har alltid haft ett stort djurintresse och deltog bl.a. i Apoteket AB:s uppbyggnad av djurverksamheten. Har varit med i sektionen sedan starten och deltagit i styrelsearbetet många år som ordförande och sekreterare.Har alltid haft egna djur, främst hästar och hundar, och även tävlat aktivt. Min ambition är att sprida kunskap om djur och djurläkemedel på så bred front som möjligt, samt interprofessionellt samarbete.

Ledamot – Elisabet Friede, elisabet.friede@merck.com
Jag började mitt arbetsliv med att jobba ca 8 år som djursjukvårdare innan jag 1994 började på Apotekarprogrammet. Efter examen började jag på Apoteket AB och Enheten för djurläkemedel där jag jobbade under ca 10 år. Sedan 2010 jobbar jag på MSD Animal Health. Jag har under många år suttit med i sektionens styrelse och de senaste åren har jag verkat som ordförande. Nu håller jag i pennan som sektionens sekreterare.

Ledamot – Maria Krüger, maria.kruger@telia.com
Jag är apotekare och har arbetat med djurläkemedel och veterinärfarmaci hela min yrkesverksamma karriär, på apotek och i Apoteket ABs centralorganisation, bland annat som produktchef. Sedan början av 2010 arbetar jag på Djurapoteket i Eskilstuna. Jag bor på en gård i Sörmland där familjen driver stuteriverksamhet med uppfödning, semin- och hingststation. Till familjen hör även ett antal egna trav- och ridhästar samt hundar och katter. Jag blev invald i styrelsen 2008 och är sekreterare sedan 2010. Jag hoppas kunna bidra till styrelsearbetet både med min yrkeserfarenhet och erfarenheter från min praktiska vardag hemma. Jag har även ett stort intresse för läkemedelsanvändningen inom lantbruket.

Ledamot – Annette Lindberg, annette.lindberg@lakemedelsakademin.se
Började 1987 på Apotekarsocieteten, sedermera Läkemedelsakademin, som projektadministratör. Försökte gå i pension 2013 vilket jag inte lyckats med… Var initiativtagare till sektionen efter att ha haft ett otal kurser och temadagar om läkemedel och djur. Har suttit med som adjungerad i sektionen under ett antal år. Frågorna ligger mig varmt om hjärtat. Går mot 73 men är en ”terrier” och vill gärna fortsätta göra lite nytta där jag kan.

Ledamot – Maria Marchi, maria.marchi@bayer.com
Jag är legitimerad djusjukskötare och läkemedelstekniker och jag har arbetat inom djursjukvården sedan 1988, jag började på Lundabygdens djusjukhus som djursjukskötare och har även arbetat på Evidensia Helsingborg djursjukhus och mindre kliniker. Sedan 10 år tillbaka arbetat jag inom läkemedelsindustrin, jag arbetade ett par år på Pharmaxim Helsingborg som Produktchef för deras veterinärmedicinska läkemedel. Sedan 2012 har jag arbetat på Bayer Animal Health, först som läkemedelsrepresentant där mitt huvudsakliga fokus var på veterinärkliniker och även apotek. Sedan 2014 har jag avbetat som Business development manager på Bayer Animal Health då med inriktning KOL, influensers etc. Jag har ett stort intresse av hundar och hundträning/ tävling och jag har 4 egna. Jag har ett väldigt stort intresse av CSR(corporate social responsibility) och arbetar väldigt nära med Djurens vänner, SoS service och signalhundar samt Hundstallet. Jag föreläser och utbildar personal på veterinärkliniker, apotek och även den ”vanliga” djurägaren på djurägarkvällar och uppfödarkvällar.

Ledamot  – Lotta Öhman; lotta.oman@yahoo.com
Jag är en legitimerad veterinär sedan 2005. Innan min examen och året efteråt jobbade jag som distriktsveterinär på olika vikariat i Sverige. Efter det hamnade jag på Specialistdjursjukhuset Strömsholm, som då var stiftelseägt och betydligt mindre än idag. På Strömsholm jobbade jag med smådjur, framför allt inom intensivvård, kirurgi och akutmedicin. 2015 flyttade vi till Enköping och släktgården. Jag tog då jobb på en liten smådjursklinik i Enköping. Jag har vuxit upp med hundar, katter och hästar, och har numera ett par seniora hundar och katter. Jag ser ett stort behov att öka kunskapen om djurläkemedel både hos apotekarsektorn, djurägare och faktiskt även veterinärer. Framför allt vill jag bidra till att minska resistensproblematiken.

Ledamot  – Björn Karlsson, karlsson.b@hotmail.com
Har arbetat hela mitt liv inom hästsektorn på olika sätt. Har arbetat på Agria Djurförsäkring sedan 8 år.  Innan dess arbetade jag på Svensk Travsport 11 år. Min bakgrund utöver detta är hos olika travtränare, stuterier och även en del inom ridsporten. Detta har varvats med olika utbildningar. Förutom att jag är försäkringsförmedlare på Agria, så chipmärker jag travhästar, ca 400-500 per år, och seminerar på ett stuteri när det är säsong för det.

Ledamot  – Charlotta Lord, lord.charlotta@gmail.com
Jag tog receptarieexamen -93 och har arbetat på apotek sedan dess. Jag är bosatt i Nyköping och är idag AC och Läkemedelsansvarig på Apoteksgruppen Gnesta där vi under våren kommer att öppna ytterligare ett apotek. Tack vare mitt stora djurintresse blev jag tidigt involverad i ”020 läkemedelsinformation för djur” och därefter uppstarten av Djurapoteket i Eskilstuna där jag sedan jobbade under 10 år innan jag kände att det var dags för att utvecklas. Efter tiden på Djurapoteket har jag hunnit vara AC och LMA inom alla apotekskedjor förutom AB.Jag har egen erfarenhet av katt, hund, häst, nöt och höns men har tyvärr inga egna djur sedan 5 år tillbaka.

Ledamot – Bitte Ljungström, bitte@vidilab.se
Efter avslutad utbildning till laboratorieassistent lyckades jag få jobb på ett litet djursjukhus och startade där upp ett smådjurslaboratorium. Efter att ha börjat med parasitologiska analyser var jag fast i parasitvärlden. Efter arbete som laboratorieingenjör på SVA, SLU och dåvarande Svenska Djurhälsovården startade jag tillsammans med min man Vidilab 2002. Vidilab står bakom produkten kollamasken och är idag nordens största veterinärmedicinska laboratorium inriktat främst på parasitologisk träckprovsdiagnostik. Jag är relativt ny i sektionens styrelse men tycker frågorna sektionen driver är intressanta och försöker bidra från min horisont.

Valberedning

Sammankallande – Kristina Odensvik
Ledamot – vakant

Kontakt

Kalendarium

Apotekarsocietetens aktuella aktiviteter

Datum Datum Aktivitet Dagar Plats / Ort Sektion / Krets
13 jun
2023
jun
13
VIA ZOOM Challenges in the development and manufacturing of ATMPs: A regulator’s perspective
Tillverkning och kvalitetssäkring
Digital kl. 17.00Tillverkning och kvalitetssäkring
13 jun
2023
jun
13
Challenges in the development and manufacturing of ATMPs: A regulator’s perspective
Tillverkning och kvalitetssäkring
Stockholm kl. 16.30Tillverkning och kvalitetssäkring
16 jun
2023
jun
16
Seminarium till minne av Barbro Westerholm
Stockholm