Tillbaka
Nyheter

Följ fortsättningen på temat Framtidens apotek

2024-05-27 Förstoringsglas med fokus på en ikon i form av ett kors

Efter vinterns riksdagsseminarium om Framtidens apotek fortsätter vi utforska vilka olika funktioner farmaceuter och apotek kan fylla för att bidra till befolkningens hälsa. Vi börjar med ett digitalt besök i England och Skottland och fortsätter sedan i Almedalen med en diskussion om receptariernas roll här i Sverige. Erika Larsson, Apotekarsocietetens Stockholmskrets modererar.

Snart kan du följa med på en digital föreläsning om hur apoteken i Storbritannien har blivit en tydlig del av primärvården. Två föreläsare, från Skottland och England berättar om utvecklingen och hur tjänsterna har tagits emot av patienter och vården. Anmäl dig här

Under titeln ”Behövs receptarier? Universiteten slår larm om bristande söktryck”, kommer politiker, företrädare för apotekskedjor, fackförbund och givetvis en representant för receptarierna att diskutera yrkets framtid. Hur kan vi använda farmaceuternas kompetens optimalt inom hälso- och sjukvård för att möta behoven av läkemedel och rådgivning i samhället? Vad är lösningen på det sviktande intresset vi ser bland ungdomar idag?

Seminariet genomförs av Apotekarsocietetens Stockholmskrets i samarbete med Uppsala universitet. Är du på plats i Almedalen, välkommen att delta! Läs mer om tid och plats här.

Vi kommer även att publicera ett referat av diskussionen.