Välkommen som medlem i Apotekarsocieteten

Mötesplats, kunskapskälla och omvärldsbevakare för dig inom läkemedelsområdet.

Apotekarsocieteten är en oberoende ideell förening som samlar kompetenser från olika professioner för att tillsammans arbeta för en bra utveckling och användning av läkemedel.

Idag har vi omkring 5000 medlemmar.

Som medlem blir du delaktig i ett nätverk av olika professioner som arbetar inom olika delar av läkemedelsområdet. Kemister, ingenjörer, läkare, apotekare, sjuksköterskor, receptarier med flera är med i vårt nätverk som består av 14 vetenskapliga sektioner, 11 lokala kretsar och 5 tvärvetenskapliga intressegrupper. Läs mer om våra sektioner och kretsar här

Därför är jag medlem!

– Jag har varit medlem i Apotekarsocieteten i många år och uppskattar framförallt möjligheten att nätverka och möta människor verksamma inom läkemedelsområdet. En annan viktig komponent är de olika utbildningsaktiviteter som gör att jag kan hålla mig uppdaterad inom en rad områden som berör min forskning och undervisning.

Mikael ElofssonProfessor, Kemiska institutionen, Umeå universitet

– Jag får ny kunskap vid främst lokala träffar och föreläsningar. Den kompetensutvecklingen är oerhört värdefull för mig som bor långt från storstadens utbildningsaktiviteter. Jag blev medlem för att få ett nätverk som sätter farmacin främst, och för att föreningen är en stark oberoende röst i samhället. Ännu viktigare sedan apoteksmonopolet släpptes.

Mikaela HovbrinkReceptarie, Apotek Hjärtat, Mariestad

– Jag blev medlem första året på Apotekarprogrammet för att knyta värdefulla kontakter inom hela läkemedelsområdet. Men också för att få gå på intressanta föreläsningar som breddar mina vyer. Jag gillar Apotekarsocietetens mission att sprida kunskap om det farmacevtiska yrket och att öka kännedomen om läkemedel i samhället.

Anna HemerApotekarstudent, Göteborg

Kalendarium

Apotekarsocietetens aktuella aktiviteter

Datum Datum Aktivitet Dagar Plats / Ort Sektion / Krets
8 feb
2023
feb
08
Varför använder patienter inte mediciner som ordinerats?
Stockholmskretsen
Digitalt via zoom kl. 19-20Stockholmskretsen
14 feb
2023
feb
14
OBS via Zoom! Vår största medicinska konflikt genom tiderna: Lex THX
Farmaci- och läkemedelshistoria
Digitalt kl.18.00Farmaci- och läkemedelshistoria
15 feb
2023
feb
15
Farmaceutiska tjänster på apotek – hur går det?
Digitalt kl. 8.15-9.00