Glasflaska: Kopia av glasflaska ur regalskeppet Kronans medicinkista

Glasflaska

625 kr inkl. moms

Beställ via formuläret

Artikelnr: 10215
Vikt: 1522 g
Storlek: 70 x 110 mm

Som en replik av ett historiskt glas från 1600-talet med apoteksanknytning har vi låtit ta fram en kopia av en av de flaskor som hittats i regalskeppet Kronans medicinkista.

Flaskan är tillverkad i en begränsad serie om 1500 st och har formats manuellt av glasblåsare vid Åfors glasbruk som ingår i Kosta-Boda-Orrefors koncernen. Designen följer den hos originalet i medicinkistan, men med den variation som är förenad med det handgjorda glaset.

Förslutningen på de flaskor som innehållit vätskor som bärgats från Kronan utgjordes antingen av vanliga korkar eller i glaset infästa gängade förslutningar av tenn. Vår flaska är en kopia av en flaska som varit försedd med kork och således valdes en korkförslutning. För att piffa upp det hela tog vi oss emellertid friheten att limma korken i en trissa av svensk ek i vilken Apotekarsocietetens A framträder i relief. Denna har ingenting med Regalskeppet Kronans medicinkista att göra, men speglar en annan dimension av läkemedelshistorien.

Glasflaska

625 kr inkl. moms

Beställ via formuläret

Beställningsformulär

Dina kontaktuppgifter/Your contact details

Faktureringsadress/Billing address

Leveransadress/Delivery Address

Om annan adress än ovan/If the address other than the above

Leveransadress/Delivery Address

Jag är medlem och erhåller 15% rabatt/I'm a member and receive a 15% discount

Jag är student och erhåller 15% rabatt/I'm a student and receive a 15% discount

Jag godkänner att mina uppgifter sparas för att hantera min order/I agree that my information will be saved to manage my order