Tillbaka
Nyheter

Nedläggningar, nysatsningar och kraften i en medlemsorganisation – Karin Meyer sammanfattar sina år som vd för Apotekarsocieteten.

2021-04-23

Karin Meyer, avgående vd Apotekarsocieteten Läkemedelsvärldens Helene Wallskär intervjuar Apotekarsocietetens avgående vd Karin Meyer. På porträttet bakom syns Eva Sjökvist Saers, Apotekarsocietetens styrelseordförande 2008-2016.

Efter nästan sju år som vd för Apotekarsocieteten lämnar Karin Meyer i slutet av april sitt uppdrag. I en intervju med Läkemedelsvärlden blickar hon tillbaka på vd-åren och de utmaningar och möjligheter de inneburit.

En augustidag 2014 steg Karin Meyer in genom den bastanta entréporten på Wallingatan 26A i Stockholm och tog itu med sitt uppdrag som vd vid Apotekarsocieteten.

– Uppdragen från styrelsen var tydliga, säger hon.

Det handlade om att modernisera och utveckla organisationen, stärka den vetenskapliga profilen samt skapa en finansiellt mer långsiktigt hållbar verksamhet.

Karin Meyer minns att Apotekarsocietetens långa kunskapstradition och starka historiska förankring gjorde stort intryck på henne redan från början.

– Det har hela tiden varit viktigt för mig att slå vakt om de unika värdena och att hitta en balans mellan dem och en nödvändig vidareutveckling, säger hon.

– För jag såg också att det behövdes förändring. Vi låg kvar i att göra saker och ting som vi alltid hade gjort dem, trots att omvärlden hade förändrats och inte alltid längre efterfrågade det vi gjorde. Vi nådde inte ut med allt fantastiskt vi gjorde. Det bidrog också till en oroande utveckling av våra kostnader.

Läs hela intervjun med Karin Meyer på Läkemedelsvärldens hemsida.