Tillbaka
Jubileum

Peter Larsson

2021-01-07 Peter Larsson

Sysselsättning: Apotekare, sedan 2012 tjänstgörande på Apoteksgruppens apotek i Götene
Bor: Varnhem
Medlem: Medlem i Apotekarsocieteten sedan studietiden i Uppsala, 1978 – 1982

Jag har varit med i många kretsar. Först Norra Mälarkretsen, jobbade ett år som nyexaminerad apotekare på ACO Läkemedel i Solna.
År 1983 – 1985 var jag med i Västra kretsen, hade då jobb som vik informationsapotekare i Uddevalla.
Fortsatte som ordinarie informationsapotekare i födelsestaden Kalmar 1985 – 1988, var då med i styrelsen för Sydöstra kretsen. Fick 1988 jobb på marknadsavdelningen på Novo Nordisk i Malmö och gick med i Skånska kretsen i och med flytten till Malmö och blev även invald i styrelsen där. Blev kvar i Malmö till 2002, de sista tre åren som apotekschef för Apoteket Fläkta Örn i Malmö. 2002 blev det flytt igen till Kalmar, började på Apoteket Konsult som blev Apoteket Farmaci. I Kalmar blev jag kvar denna gång till 2008, under dessa år medlem i styrelsen och en kortare tid ordförande i Sydöstra kretsen. 2006 träffade jag min numera hustru. Det blev flytt till Varnhem 2008 och fortsättning inom Apoteket Farmaci som försäljningsansvarig i Skövde tills Apoteket Farmaci försvann i samband med omregleringen. Sista tiden i Skövde jobbade jag på Kärnsjukhusets apotek tills jag började på apoteket i Götene, se ovan. Under Västgötatiden har jag hela tiden varit styrelsemedlem i Västgötakretsen, de sista åren som ordförande.

Beträffande sektionstillhörighet har jag i alla år varit medlem i sektionen för läkemedelsinformation men de sista åren har jag istället tillhört farmaci- och läkemedelshistoria.

 

Vad är det bästa med ditt medlemskap?
– För mig som flyttat så mycket har det varit givande att snabbt kunnat träffa andra inom yrket. Viktigt att följa med kunskapsmässigt inom olika produktområden.

Vad skiljer Apotekarsocieteten från andra organisationer?
– Apotekarsocieteten har en viktig roll som fristående organisation inom läkemedelssektorn i Sverige.

Vad är ditt bästa Apotekarsocieteten-minne?
– Mitt bästa (och roligaste) minne var arrangemanget och genomförandet av spökafton på Malmöhus slott i Malmö. Hela styrelsen var iförd olika typer av spök-klädnad och en inhyrd föreläsare berättade spökhistorier …

I år fyller Apotekarsocieteten 50 år som ideell förening. Hur tror du föreningen ser ut om 50 år?
– Svårt att säga hur mycket som förändrats Hoppas att det fina kanslihuset fortfarande kan finnas kvar i till en del bibehållen form och funktion.

 

Tillbaka till Jubileumssidan!