Tillbaka
Nyheter

Lena Ring blir vd på Apotekarsocieteten

2024-03-05

I juni tillträder Lena Ring som Apotekarsocietetens vd. Hon efterträder Robert Kronqvist som tidigare har meddelat att han slutar den sista maj. Lena Ring är apotekare med bred erfarenhet från läkemedelsområdet.  

Lena Ring är disputerad apotekare och har idag rollen som är forsknings, utvecklings- och utbildningschef på Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Hon har tidigare arbetat både som expert och chef i organisationer i olika delar av läkemedelskedjan, inom akademi, industri, myndighet och vårdgivare/region. Hon har också ett intresse av och erfarenhet av att jobba med e-hälsa och digitalisering. Viktigt framöver blir att utveckla de olika kompletterande delarna i Apotekarsocietetens verksamhet för att vara fortsatt relevanta, anser Lena Ring.

─ Föreningen ska vara en viktig mötesplats för alla professioner som arbetar med eller är intresserade av läkemedel inom allt från akademi till industri och hälso- och sjukvård. En del i detta är att locka ännu fler medlemmar till denna anrika organisation med allt som finns att erbjuda. Jag vill även fortsatt stärka samverkan med våra medlemmar samt med olika aktörer och ta tillvara nya möjligheter som till exempel AI för att göra Sverige kunnigare om läkemedel, säger Lena Ring.

Som medlem i Apotekarsocieteten sedan studietiden är Lena Ring väl bekant med föreningens verksamhet och hon ser fram emot att utveckla den framåt, tillsammans med medlemmar och medarbetare på kansliet.

─ Att få möjligheten att tillsammans med alla kunniga medlemmar och kansliet leda en otroligt fin och spännande organisation med rötter i 1600-talet och med framtiden framför sig. Jag tycker särskilt att bredden från forskning och utveckling till användning är lockande, säger Lena Ring.

─ Vi är mycket glada över att Lena accepterat uppdraget. Med sin kompetens och sina erfarenheter kommer hon att bli en fantastisk vd för Apotekarsocieteten. Samtidigt vill jag passa på att tacka Robert Kronqvist som har gjort ett på alla sätt utmärkt arbete, säger Torkel Gren, Apotekarsocietetens styrelseordförande.