Laddar Evenemang
Virtual Evenemang Virtual Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Evenemangs-serie Evenemangs-serie: Aktuell forskning inom sjukvårdsfarmaci

Lunchföreläsning – aktuell forskning inom sjukvårdsfarmaci, del 2

Sektionen för sjukvårdsfarmaci bjuder in till tre lunchföreläsningar om aktuell forskning/projekt inom sjukvårdsfarmaci i Sverige. Forskare och projektledare kommer att presentera sina pågående eller nyss avslutade projekt. Tid kommer också att ges för frågor.

Personcentrering och upplevd läkemedelsbörda

Malin Johansson Östbring

Malin Johansson Östbring är apotekare och jobbar på Länssjukhuset i Kalmar sedan 14 år. Framförallt jobbar hon kliniskt på Hjärtmottagningen där hon möter patienter i uppföljningen efter hjärtinfarkt. Hon disputerade 2021 med sin avhandling Pharmaceutical care in Coronary heart disease som beskriver en intervention som påverkade följsamheten till sekundärpreventiv behandling, och är nu med och utvecklar Region Kalmar i en mer personcentrerad riktning bland annat i sin roll som utbildare i Motiverande Samtal, en personcentrerad samtalsstil. Hon har också föreläst för kliniska farmacevter i olika regioner om hur ett mer personcentrerat samtal om läkemedel kan gynna följsamheten.

Joanne Fuller

Joanne Fuller är leg. receptarie som har tidigare jobbat patientnära inom öppenvårdsfarmaci. Hon disputerade 2015 i Sydney, Australien och har även Masters i folkhälsa. Hennes forskning på GPCC, Göteborgs centrum för personcentrerad vård, har fokus på läkemedelsanvändning från patientens perspektiv och den upplevda läkemedelsbördan.

Insikt i patienters perspektiv

I vår kommer de tillsammans med kollegor på GPCC att hålla en workshop om hur man kan arbeta mer personcentrerat som farmacevt på den globala konferensen om personcentrerad vård. I sin lunchföreläsning här kommer de att blanda det mer teoretiska om bakgrunden till personcentrerad vård med det rent praktiska.

Det kommer kunna användas av både kliniska verksamma farmacevter och av dig som jobbar på apotek. Du kommer få en snabbtitt på hur man genom bättre insikt i patienters perspektiv på läkemedelsanvändning och ett lite ändrat förhållningssätt kan bli bättre på att upptäcka och avhjälpa patienters läkemedelsrelaterade problem.

Tid och plats

  • Tisdag den 7 maj via zoom!
  • Kl. 12-00 – 12.45

Sista dag för anmälan är den 6/5

För att få tillgång till medlemsbiljetten behöver du logga in som medlem 

Varmt välkommen önskar sektionen för sjukvårdsfarmaci!