Inspelade aktiviteter

Som medlem kan du logga in och få tillgång till fler inspelade aktiviteter och livesändningar från Apotekarsocieteten.

Inspelade aktiviteter och livesändningar från Apotekarsociteten.

Arkiv

Farmaceuter på klinik
24 september 2018
Sveriges Farmaceuter och Sektionen för sjukvårdsfarmaci höll ett seminarium tog upp nuläget, framtiden samt vad som sker ur ett internationellt perspektiv. Seminariet innehöll även punkter om fackets stöd för att driva frågor som är relevanta för just farmaceuter i sjukvården.

I huvudet på Life Science kontorets nya chef, Jenni Nordborg (1 juni 2018)
1 juni 2018
Jenni Nordborg är nationell samordnare och ansvarig för Regeringskansliets life science-kontor.
Syftet med kontoret är att arbetet inom life science ska vässas bland annat genom en ökad innovationstakt i sjukvården, fler kliniska prövningar i Sverige, snabbare samordning av kvalitetsregister och biobanker samt en snabbare och kostnadseffektiv utveckling av nya läkemedel. Under en timmer tar vi del av hennes tankar och ställer frågor om hur hon ser hon på sitt uppdrag. Vad står först på agendan? Var ser hon att de stora behoven och bristerna finns? Vad är det långsiktiga målet? En fråga att adressera är hur vi får en bra synkronisering med vårdens olika företrädare – under frukostseminariet gick vi igenom många av dessa frågor!

Fler patientstödprogram ökar följsamheten – så bör vi göra i framtiden (23 maj 2018)
23 maj 2018
Genom innovativa lösningar med fantastiska resultat är projektet är en möjlig modell för initiativ från hälso- och sjukvården och för patientföreningar i att stödja hela patientgrupper för en bättre behandling. Hur kan vi ta deras insikter in i framtiden? Björn Grindebratt från BMS och Staffan Persson från Pfizer tar oss från idén till uppföljning och resultat.

Frukostseminarium: Kampen mot antibiotikaresistens (7 maj 2018)
7 maj 2018
Läkemedelsvärlden tar pulsen på: Kampen mot antibiotikaresistens. Frukostseminarium där Karin Carlin från Folkhälsomyndigheten och Magnus Thyberg från Stockholms läns landsting berättade om konkreta projekt för att öka kunskapen om antibiotikaresistens – både hos allmänheten och hos de som arbetar professionellt med läkemedel.

Frukostseminarium: Vanligaste misstagen vid förhandlingar
6 februari 2018
Frukostseminarium om de vanligaste misstagen vi gör när vi förhandlar, t ex i samband med kliniska prövningar men också i andra sammanhang.

Medlemskap

Som medlem i Apotekarsocieteten är du delaktig i ett nätverk av olika kompetenser inom läkemedelsområdet och kan vara med och påverka utvecklingen. Du har också:

 • Företräde

  till våra stipendier

 • Kostnadsfritt

  deltagande i våra kompetenshöjande aktiviteter

 • Tillgång

  till exklusiva nätverk

 • Rabatterade

  priser på våra symposier och kongresser

Ännu inte medlem? Klicka här för att registrera dig.

Välkommen till din mötesplats inom läkemedelsområdet!