Laddar Evenemang
Virtual Evenemang Virtual Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Rester och brister – första etappen är avklarad

Rester och brister – första etappen är avklarad: Med Läkemedelsverket

Välkommen till ett digitalt frukostseminarium där vi får reda på Läkemedelsverkets första slutsatser inom regeringsuppdraget Uppdrag att förebygga och hantera rest- och bristsituationer avseende läkemedel.   

Therese Ringbom och Erica Hagblom, båda projektledare på myndigheten, ger en bakgrund, presenterar en kartläggning samt ger några smakprov på åtgärdsförslag för att förbättra tillgången på läkemedel i hela landet, för både människor och djur. 

Arbetet med uppdraget fortsätter men den första delrapporten lämnas i slutet av maj 2024, då den beslutas. Det är också först då som det går att ta del av konkreta uppgifter om innehållet, men här ingår bland annat förslag på åtgärder för förbättrad hantering av bristsituationer, så att de läkemedel som finns i Sverige ska kunna nyttjas bättre. På seminariet kommer vi även att få del av initiala tankar om delprojekt som rapporteras längre fram, exempelvis om möjligheter för farmaceuter att byta och bryta förpackningar.  

Få inblick i det absolut senaste som är på gång för att förebygga och hantera bristsituationer av läkemedel och ta chansen att ställa frågor till Läkemedelsverket! 

 

Helene Wallskär, Läkemedelsvärlden och Teresa Matérn, Apotekarsocieteten modererar.  

 

Presentation 45 min, frågor och diskussion 15 min. 

Detta evenemang spelas inte in så missa inte chansen att delta!

Tid & Plats:

13 juni
Kl. 8:30 – 9:30
Via Zoom