Laddar Evenemang
Virtual Evenemang Virtual Evenemang

Men har du ingen humor eller?

En föreläsning om bemötande, härskartekniker och hur det stärker eller dödar vår motivation.

Det någon uppfattar som en rå men hjärtlig jargong uppfattar någon annan som en kränkning. Föreläsningen bygger i huvudsak på professor Berit Ås forskning och i forskningen från Professor Deci m.fl.

Föreläsningen utgår från olika vardagliga exempel, forskning och förhoppningsvis många skratt. Vi ersätter myter om motivation till kunskap om vilka förutsättningarna är för en positiv inre motivation och hur vi kan öka motivationen i vårt liv och på arbetsplatsen.

Vad är motivation och vet du hur det fungerar? Har du motivation? I så fall för vad? Hur kan vi döda motivation, jo bland annat med härskartekniker?

Delar av innehållet:

  • Bemötandets dilemman och förutsättningar
  • Vem är jag i mötet med andra, var har jag med mig i bagaget? Hur ökar jag förutsättningarna för min och andras motivation? Motivationspsykologins grunder
  • Vilka är härskarteknikerna och hur fungerar de?
  • Hur förlorar vi långsiktigt på att använda härskartekniker och varför gör vi det?
  • Varför råkar vi använda dem och vad gör vi när vi blir utsatta?
  • Mottekniksmetod

Föreläsare

Charlotte Signahl är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och har utbildat och föreläst inom motivationspsykologi, stresshantering, bemötande, härskartekniker, inkludering, kränkande särbehandling, mångfald och diskriminering sedan slutet av 1990-talet. Hon har pluggat massor men aldrig lyckats få ihop en examen gav upp och blev i stället komiker. Det är just föreläsningar med humor eller underhållning med substans som är hennes specialitet. Charlotte är mest intresserad av varför vi människor beter oss som vi gör och hur vi kan möta andras beteende, kanske förändra vårt eget när det behövs och då med vetskapen att vi alla innerst inne vill bli sedda, bekräftade och älskade

Målgrupp

Riktar sig till alla, men i synnerhet värdefullt för de som möter väldigt många människor i sitt arbetsliv och/eller sin vardag.

Tid & Plats

23 maj
Kl. 18:30 – 20:00
Digitalt via Zoom

 

Välkomna önskar Övre Norrlands Krets!