Laddar Evenemang
Inställt

Kampen mot förfalskade läkemedel

Förfalskade läkemedel är ett stort problem i många delar av världen. Norra Mälarkretsen bjuder med anledning av det in dig till en intressant lunchföreläsning på Pharmen med två föredragshållare.

Föreläsarna

Martin Burman, senior tillsynsutredare på Läkemedelsverket kommer att berätta om olagliga internetapotek, vad vi vet om den olagliga handeln av läkemedel i Sverige, och hur förfalskningar kan leta sig in i den legala kedjan på EU nivå.

Kristina von Sydow, vd i föreningen e-Vis. Även i Europa är förfalskade läkemedel i apoteksledet ett hot som behöver motverkas. Därför har alla läkemedelsförpackningar inom EU sedan 2019 en säkerhetsförsegling och märkning med en unik 2D-kod som kontrolleras i en europeisk databas. Tidigare i våras fyllde EU-förordningen och e-verifikationssystemet fem år. Kristina kommer ge en bild av förfalskade läkemedel från E-vis-perspektiv.

Tid & Plats

21 maj
Kl. 12-13
Pharmen, Dag Hammarskjölds väg 16, Uppsala

Denna föreläsning är kostnadsfri och inkluderar en lättare lunch. Detta är en unik möjlighet att få inblick i vad som görs i kampen mot förfalskade läkemedel.

Varmt välkommen önskar Norra Mälarkretsen!