Laddar Evenemang
Hybrid Hybrid Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Forskning för jämlik hälsa – Lindängenprojektet

Ny spännande tvärvetenskaplig forskning för jämlik hälsa och bättre läkemedelsanvändning – Lindängenprojektet

Skånska kretsens första föreläsning 2024 handlar om ett unikt, tvärvetenskapligt och innovationsinriktat forskningsprogram (Lindängenprojektet) som just nu pågår på Malmö universitet. Projektledare docent Margareta Rämgård och doktorand Ahmed Al Musawi berättar om hur befolkningen på Lindängen aktivt samarbetar med forskare och samhällsaktörer för att skapa nya sätt att mobilisera kunskap och verka för bättre hälsa på lång sikt.

Ett delprojekt i programmet fokuserar på läkemedelsanvändning i olika befolkningsgrupper, och om vilka behov av riktad information som finns i olika situationer (till exempel efter en sjukhusvistelse).

Föreläsningen hålls i Malmö universitets lokaler på SUS Malmö, och digitalt via Zoom. Före föreläsningen träffas vi på restaurang Kryddhyllan från klockan 17, för mingel och en kopp kaffe/te med lättare förtäring. Föreläsningen/sändningen börjar klockan 18 och beräknas pågå cirka en timme inklusive frågestund.

Tid & Plats

Torsdag 7 mars 2024, Malmö och online

Kl 17 serveras kaffe/te och smörgås på restaurang Kryddhyllan, Jan Waldenströms gata 25, Malmö

Kl 18 föreläsning om Lindängenprojektet i rum U216, Skånes universitetssjukhus, Jan Waldenströms gata 25, Malmö

 

Sista anmälningsdag 3 mars (fysiskt deltagande) och 6 mars (deltagande online)

Meddela i din anmälan om du vill ha mat och eventuella matrestriktioner. Meddela också om du kommer direkt till föreläsningen och därför inte vill ha fika innan.

 

Varmt välkomna önskar Skånska kretsen!