Vi var med i Stockholm – fast på distans

Hallå där, Pia Sundberg, ordförande i den skånska kretsen – du tog initiativ till att anordna ett möte i Lund för att gemensamt kunna ta del av aktiviteten ”Klok antibiotikabehandling av vanliga infektioner i öppen vård” som Sektionen för öppenvårdsfarmaci anordnade hos Apotekarsocieteten i Stockholm den 29 oktober. Hur föddes den här idén?

– Efter kretsrådet i september blev jag inspirerad att fixa en Stramaföreläsning med Stramagruppen från Skåne eftersom antibiotika är ett prioriterat ämne för Apotekarsocieteten. Jag mejlade Stramagruppen, men de visade sig vara fullbokade hela hösten. Under tiden dök satsningen från Sektionen för öppenvårdsfarmaci upp i aktivitetskalendern. Eftersom Norrlandskretsen arrangerade en motsvarande aktivitet med inspelning som man kunde följa via länk, tänkte jag att vi också skulle testa det. Jag mejlade Anna Montgomery, ordförande i Sektionen för öppenvårdsfarmaci, och hon var positiv och förmedlade detta till de som ansvarade för aktiviteten.

Vilken lokal och utrustning hade ni på plats?

– Vi hyrde lokal på Skånes universitetssjukhus. Dator fanns där, men vi hade med egen för säkerhets skull. Det var inga problem med tekniken, men jag överlät allt detta till de yngre deltagarna.

Hur såg upplägget för kvällen ut?

– Vi startade med mingel och småprat 18.15 och bjöd på fika med baguette. Det var drop in, och det fanns tid för presentation av vår kommande årsmötesföreläsning och en bakgrund till dagens upplägg. Det blev lite för sent för eftersnack med tanke på hemresor, men alla var nöjda med den utmärkta föreläsningen och det var kul att kunna delta i frågestunden.

Finns det något du vill förmedla?

– Tänk på att det är enkelt att ansluta via länk. Stötta gärna de kretsar som har svårt att få föreläsare på grund av avstånd och/eller frånvaro av högskolor/ lärosäten. Då blir ett fysiskt möte värdefullt genom att man träffar kollegor och kan utbyta erfarenheter under trevliga former.

Som medlem i Apotekarsocieteten kan du ta del av inspelningen här