Öppenvårdsfarmaci

Styrelse

Ordförande – Ordförande: Anna Montgomery anna.montgomery@telia.com

Sekreterare – Louise Skalin, louise.skalin@apoteket.se
Jobbar på Apotekets huvudkontor med att förbättra våra interna processer och rutiner för att kunderna ska få bästa hjälp med sina recept- och egenvårdsärenden. Jag har jobbat länge på apotek i olika roller, som utbildningsledare, LMA och apotekschef både före och efter omregleringen.
– Vad vill du jobba med under detta verksamhets år? Jag vill verka för att allmänheten ska få bästa nytta av apotek .
– Hur tror du att öppenvårdsapoteken ser ut om tio år? Vi kan komma att se omdisponerade ytor för enkel och säker utlämning av beställningar, rådgivningsplatser, ytor för tjänster och kanske färre platser för drop in-expeditioner. Utifrån trender kan sortimentet successivt komma att glida mot områden som känns aparta och svårligen kopplade till läkemedel och välbefinnande idag, men kanske helt naturliga om tio år.
– Vilket är dit favorit OTC läkemedel och varför? Sumatriptan. Ett fantastiskt läkemedel som gör att jag kan funka på jobbet och med familjen även dagar när jag vaknar med migrän.

Ledamot – Inger Näsman, inger.nasman@gmail.com
Konsult i eget företag, N-man Pharma. Just nu uppdrag om policyfrågor för SwedenBIO. Har som många andra erfarenhet från apoteksmonopolet i olika befattningar, sedan Läkemedelsverket och Apoteksbolaget HK. Bytte sedan till läkemedelsindustrin och LIF innan jag återvände till apoteksvärlden som kvalitetschef på Kronans apotek några år innan jag återvände till LIF.
– Vad vill du jobba med under detta verksamhets år? Mitt uppdrag i sektionsstyrelsen är framförallt programmet för Läkemedelskongressen. Här vill jag gärna se fler från apotek – vilken kedja blir bäst att sända deltagare 2017?
– Hur tror du att öppenvårdsapoteken ser ut om tio år? Jag tror e-handel har ökat så att fysiska apotek är färre och kanske mer specialiserade. Kanske dags för ”Diabetesapotek” etc
– Vilket är dit favorit OTC läkemedel och varför? Här får jag erkänna att det nog inte finns i Sverige (ännu). Jag hamstrar alltid kombinationsläkemedel mot förkylning när jag är i London.

Ledamot – Frida Rosberg

Ledamot – Emil Andreasson, andreasson.emil@gmail.com
Jobbar som LMA på LloydsApotek i Mölnlycke. Har tidigare forskat inom immunologi med saknade kontakten med läkemedelsanvändarna så styrde över mot apotek
– Vad vill du jobba med under detta verksamhets år? Stärka kunskapen om den enorm kompetens som finns ute på apoteken både bland kunder och apoteksanstälda.
– Hur tror du att öppenvårdsapoteken ser ut om tio år? Mycket annorlunda, troligen mer integrerade i vården, där nästan endast akutläkemedel handlas över disk medans försäljning och rådgivning kring läkemedel för längre och kroniska tillstånd nästan uteslutande sker genom någon elektronisk lösning
– Vilket är dit favorit OTC läkemedel och varför? Frontline comp så att jag kan vakna tryggt när hunden smitit upp i sängen.

Ledamot – Paulo Mukooza, paulo@mukooza.com
Apotekare i grunden som idag jobbar som regionchef på Kronans Apotek med tidigare erfarenheter inom entreprenörskap, klinisk forskningsledare, apotekschef för diverse olika apotek samt universitetsadjunkt inom bl a fördjupad farmakoterapi på Uppsala Universitet.
– Vad vill du jobba med under detta verksamhetsår? Fortsätta styra mot en kvalitativ läkemedelsanvändning och patientsäkerhet på våra öppenvårdsapotek i Sverige.
– Hur tror du att öppenvårdsapoteken ser ut om tio år? Jag tror att vi kommer att se en mer digitaliserad farmaceutisk rådgivning ute på våra apotek, där mervärde till kunden kommer vara ännu mer avgörande för verksamhetens utfall. Jag tror också samt hoppas att vi även har flera framtagna farmacevtiska tjänster i branschen med ett större samarbete mellan vården, apoteken och landstingen där effekten är minskade kostnader och ökad livskvalité bland våra medborgare i samhället.
– Vilket är ditt favorit OTC läkemedel och varför? Paracetamol. En effektiv substans med relativt få biverkningar vid rätt användning.

Ledamot – Anna Diamantis

Ledamot – Bodil Lidström, Bodil.Lidstrom@ehalsomyndigheten.se

Ledamot – Maria Mårfält, Maria.Marfalt@apoteksgruppen.se

Adjungerad – Annika Tengvall, Läkemedelsakademin, annika.tengvall@lakemedelsakademin.se
Utbildningsledare vid läkemedelsakademin och bistår styrelsen med praktiska göromål kring lokalerna på Wallinsgatan och kontakter med olika delar av apotekarsocieteten.

Valberedning

Sammankallande – Andy Wallman, andy.wallman@umu.se, Apotekare, farm Dr, Umeå universitet
Ledamot – Elisabeth Helgesson, elisabeth.helgesson@kronansapotek.se, Apotekare, Kronans apotek Gottsunda centrum, Uppsala
Ledamot – Robert Svanström, robert.svanstrom@sverigesapoteksforening.se, Apotekare, Chefsfarmaceut, Sveriges apoteksförening

Kontakt

Ordförande: Anna Montgomery anna.montgomery@telia.com

Aktuella aktiviteter

Kalendarium

Datum Datum Aktivitet Dagar Plats / Ort Sektion / Krets
22 jan 2019jan
22
Ett europeiskt perspektiv på strukturerad läkemedelsinformation – hur påverkar det oss?
Läkemedelsinformation
StockholmLäkemedelsinformation
30 jan 2019jan
30
Kombinationsprodukter – det bästa av två världar
Regulatory Affairs
StockholmRegulatory Affairs
31 jan 2019jan
31
Kombinationsprodukter – det bästa av två världar
Regulatory Affairs
MalmöRegulatory Affairs

Se fler →