Läkemedelsakademin söker Utbildningsledare/Projektledare

Årligen deltar cirka 9000 personer i våra kurser, temadagar, symposier och kongresser.  Vi söker nu en utbildningsledare inom tillverkning/kvalitetssäkring och regulatory affairs!

Vår verksamhet

Läkemedelsakademin erbjuder kompetensutveckling till yrkesverksamma inom hela läkemedelsområdet samt medicinteknik. Utbudet täcker hela kedjan från forskning och utveckling till tillverkning, distribution, klinik och användning.

Arbetsuppgifter

Inom Läkemedelsakademin arbetar idag fyra utbildningsledare som alla är inriktade mot olika ämnesområden. Då en av dessa nu flyttar utomlands söker vi dig som vill axla rollen som utbildningsledare inom områdena Tillverkning och Kvalitetssäkring samt Regulatory Affairs.

Som utbildningsledare på Läkemedelsakademin arbetar du som projektledare för utbildningar, du är adjungerad i Apotekarsocietetens sektionsstyrelser som består av ideellt engagerade personer. Du har ett affärsansvar för dina områden i syfte att hitta nya kunder och skapa nya kunderbjudanden. Med helhetsansvar för ditt ämnesområde ingår såväl omvärldsbevakning som analys av kundbehov samt framtagande och försäljning av utbildningarna. Du skapar goda affärer med nöjda kunder, med mål att överträffa förväntningarna avseende kvalité, tillgänglighet och nytta.

Inom befattningen ingår också ansvar för att kontinuerligt arbeta med övergripande budget- och projektuppföljning för de utbildningar du ansvarar för, säkerställa bemanning, följa upp och dokumentera avvikelser samt ge förslag på förbättringsåtgärder. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med projektledarna, projektadministratörer samt utbildningschef. Som verktyg för det administrativa projektarbetet använder vi oss av CRM-programmet Lime.

Din person

Vi söker dig som tycker det är roligt och stimulerande att arbeta i en organisation som ständigt vill utvecklas och vara bäst i klassen. Du har förmågan att se utvecklings- och effektiviseringsmöjligheter i affären såväl som i processer och strukturer. Du presterar som bäst när du får påverka, ta initiativ och driva projekt och människor framåt mot gemensamma mål. Du är van att arbeta i projekt och har därmed en väl utvecklad förmåga att strukturera, planera och prioritera. Tjänsten innebär mycket kommunikation och många kontaktytor, såväl internt som externt därför är det en förutsättning att du är en kommunikativ, pedagogisk och social person som trivs i dynamiska miljöer. I rollen ingår omvärldsbevakning och ett eget ansvar för att vara uppdaterad inom sitt ämnesområde, det innebär att du regelbundet deltar i olika nätverk, temadagar och liknande för att alltid ha en god bild av rådande trender och färska kunskaper.

Kvalifikationer

Du som söker har adekvat högskole- eller universitetsutbildning samt yrkesbakgrund inom life science-området.  Du har arbetat specifikt inom tillverkning i GMP-miljö och/eller kvalitetssäkring i GMP-miljö och/eller regulatory affairs. För att vara framgångsrik i rollen bör du ha erfarenhet av projektledning, gärna inom utbildningsområdet. Tjänsten förutsätter flytande svenska samt mycket goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift. För att samordna och planera utbildningarna använder vi ett antal olika system, därför bör du ha god datorvana och såklart goda kunskaper inom Office-paketet.

Övrig information

Tjänsten är heltid och tillsvidareanställning.  Din arbetsplats är på Wallingatan 26 i Stockholm i vackra och anrika lokaler.

Sista ansökningsdag är 3 december 2018. Ansökningar granskas löpande.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se. För eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-470 71 10.

I denna roll kommer du ha möjlighet att påverka utvecklingen av life science i Sverige! Varmt välkommen med din ansökan!

Krav

  • Teknisk eller naturvetenskaplig universitets- eller högskoleutbildning
  • Yrkeserfarenhet inom life science-området.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Erfarenhet från tillverkning i GMP-miljö och/eller kvalitetssäkring i GMP-miljö och/eller regulatory affairs
  • Erfarenhet av projektledning.
  • Van användare av olika typer av systemstöd

Meriterande

  • Gärna erfarenhet från biologiska läkemedel och Advanced Therapies (ATMP)
  • Erfarenhet av kombinationsprodukter eller medicintekniska produkter

Ansök här!