marchforscience-badge-rund-C

March for Science 22 april – en manifestation för vetenskapen vi deltar i Stockholm och Uppsala

Lördagen den 22 april 2017 är det dags för  March for Science som kommer äga rum i mer än 500 städer runt om i världen. Initiativet kommer från USA där forskare och allmänhet vill stå upp för vikten av vetenskap och att forskningsbaserad kunskap används i samhället.

I Sverige är det ett 60-tal organisationer som stödjer initiativet varav Apotekarsocieteten är en. Manifestationer kommer att ske i Stockholm, Göteborg, Umeå och Uppsala. Apotekarsocieteten kommer att synas i Stockholm och Uppsala men om du bort i Göteborg eller Umeå så delta gärna där.

”Vi stödjer March for Science eftersom vetenskaplig forskning är en grundförutsättning för en bra utveckling och användning av nya och befintliga läkemedel”, säger Karin Meyer Apotekarsocietetens VD.

På lördag finns vi i Stockholm och Uppsala enligt följande:

  • I Stockholm kommer Lisa Bandholtz och Birgitta Karpesjö från kansliet att möta upp de som vill 11:30 och avmarsch kl. 12:00 från Mariatorget via Sankt Paulsgatan – Götgatan – Hökens gata – Östgötagatan – Folkungagatan – Götgatan till Medborgarplatsen. Manifestationen avslutas med tal av företrädare för vetenskapen och andra samhällssektorer, liksom artister och opinionsbildare på scen kl. 13:00-15:00.
  • I Uppsala kommer Karin Meyer att möta upp de som vill 10.30 vid Stora torget 4 för de som vill närvara där istället

Läs mer och anmäl ditt deltagande på resp orts Facebook event Marck for Science och resp ort