Mångsidigt apoteksproffs ny verksamhetschef

Hanna Flygar lämnar Apotek Hjärtat för att ta över som ny verksamhetschef för Läkemedelsakademin och Apotekarsocieteten.

– Jag är övertygad om att Hanna Flygar med sin gedigna erfarenhet och vassa kompetensprofil kommer att stärka våra verksamheter ytterligare, säger Karin Meyer, VD för Apotekarsocieteten.

Hanna Flygar är apotekare och har haft flera seniora roller inom Apotek Hjärtat, nu senast som miljöchef. Hon har även ansvarat för att ta fram digitala utbildningar för medarbetarna och drivit strategiska projekt, bland annat inom miljö och hållbarhet.

– Hanna Flygars erfarenheter från apoteksbranschen passar mycket väl med våra satsningar och vår vision att göra Sverige kunnigare om läkemedel, säger Karin Meyer. Det handlar både om att fortsätta tillhandahålla relevanta utbildningar och om att befästa vår position som den självklara mötesplatsen för yrkesverksamma inom life science- och läkemedelsområdet.

Hanna Flygar är förväntansfull inför sitt nya uppdrag och ser fram emot att få bidra till att sprida kunskap och kompetens på läkemedelsområdet.

– Det är en fantastisk förmån att få bli del av en anrik verksamhet med vind i seglen och ett ökande medlemsantal. Det finns en enorm samlad kunskap och erfarenhet hos Apotekarsocietetens medlemmar – en kraft som jag hoppas kunna bidra till att tillvarata och förvalta, och på så sätt medverka till bättre folkhälsa.

Hanna Flygar tillträder sin tjänst den 1 februari 2019 och ersätter då Marie Eklund som går vidare till nya utmaningar.

För ytterligare information, kontakta Karin Meyer, VD, Apotekarsocieteten, telefon 076–855 96 48