Läkemedel från naturen – En integrerad del av medicinen

Läkemedel från naturen - En integrerad del av medicinen

380,00 kr inkl. moms

Beställ via formuläret

Författare: Bohlin Lars , Bruhn Jan G , Burman Robert
Artikelnr: 7973
ISBN: 9789198094206
Vikt: 800 g
Storlek: 170 x 245 mm

Intresset för växter och naturprodukter som läkemedel har exploderat de senaste trettio åren. Detta har skapat ett stort intresse för ämnet farmakognosi, den akademiska disciplin som ansvarar för forskning och utbildning om dessa medel.

Läkemedel från naturen har alltid funnits, och cirka fyrtio procent av dagens läkemedel har sitt ursprung i naturen. De flesta är kemiska substanser som isolerats från olika organismer och används direkt eller efter kemisk modifiering. Till detta kommer idag de många växtextrakt som godkänts som läkemedel inom EU och framförallt används inom egenvården som växtbaserade läkemedel.

Boken vänder sig till blivande farmacevter, läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal som en introduktion till farmakognosin. I boken beskrivs naturens läkemedelspotential och de kemiskt rena naturprodukternas ursprung och terapeutiska användning enligt ATC-systemet.

De växtbaserade läkemedlen är inte lika välkända bland vårdpersonal och ett femtiotal växter har därför fått utförliga monografier, alla illustrerade och med information om traditionell användning, modern forskning och medicinska indikationer samt biverkningar och interaktioner. Illustrationerna till monografierna är utförda av Kajsa Tengvall.

Boken tar även upp gällande lagstiftning och kvalitetskontroll. Den kan därför också användas i vidareutbildning och som ett uppslagsverk över de medicinalväxter som idag tilldrar sig störst intresse och användning.

Läkemedel från naturen - En integrerad del av medicinen

380,00 kr inkl. moms

Beställ via formuläret

Beställningsformulär

Dina kontaktuppgifter/Your contact details

Faktureringsadress/Billing address

Leveransadress/Delivery Address

Om annan adress än ovan/If the address other than the above

Leveransadress/Delivery Address

Jag är medlem och erhåller 15% rabatt/I'm a member and receive a 15% discount

Jag är student och erhåller 15% rabatt/I'm a student and receive a 15% discount

Jag godkänner att mina uppgifter sparas för att hantera min order/I agree that my information will be saved to manage my order