Apotekslag från Borås vinnare för andra gången

Årets kompetensapotek ligger i Borås. Apoteket Juwelen i Borås tog hem vinsten för andra gången – laget vann tävlingen även 2016.

Tävlingen har initierats av Läkemedelsakademin i syfte att främja en förbättrad läkemedelsanvändning och kunskaps- och kompetensutveckling inom hela läkemedelsområdet.

Den populära tävlingen Årets kompetensapotek anordnades i år under den nya mässan Apoteksforum. Sju tävlande lag från fyra olika apotekskedjor gjorde upp om 2018 års pris.

Tävlingen, som nu arrangerades för tredje gången, genomförs i form av en frågesport och innehållet fokuserar på olika delar av det farmaceutiska området med tyngdpunkt på kundmötet inom öppenvård.

– Syftet med tävlingen är att lyfta fram vikten av kompetens hos apotekens medarbetare. Här är personalen på landets apotek en viktig länk i hela den kedja som främjar en god läkemedelsanvändning, säger Marie Eklund, verksamhetschef på Läkemedelsakademin, Apotekarsocietetens utbildningsverksamhet.

Laget från vinnande Apoteket Juwelen består av Camilla Axelsson och Sara Wiesner. Ytterligare en medlem, Niklas Axelsson, arbetar numera på Apoteket Kronan i Ulricehamn.

Vinnarna av Årets kompetensapotek 2018 erhåller, förutom ära och berömmelse, en lagplats till Årets kompetensapotek 2019 samt ett inglasat diplom.