Välkommen Maria Mårfält som ny vice VD och verksamhetschef på Apotekarsocieteten

Maria Mårfält är ny vice VD och verksamhetschef på Apotekarsocieteten. Hon är apotekare och kommer närmast från en tjänst som kommunikationschef på Apoteksgruppen.

– Det här är precis den pusselbit vi saknat. Vi kommer att ha stor nytta av Maria Mårfälts djupa kompetens, säger Karin Meyer, VD på Apotekarsocieteten.

Som verksamhetschef kommer Maria Mårfält att ansvara för Läkemedelsakademin som är Apotekarsocietetens utbildningsverksamhet. Läkemedelsakademin anordnar kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan. En växande andel av kursutbudet erbjuds nu digitalt.

I uppdraget ingår även ansvar för Apotekarsocietetens medlemsverksamhet som drivs genom 14 specialistsektioner och 11 kretsar runtom i landet.

Maria Mårfält har bred erfarenhet från olika roller i läkemedelsindustrin och apoteksbranschen. Hon har haft flera ledande befattningar, bland annat inom Apoteket AB där hon var med och byggde upp företagets utbildningsverksamhet.

Maria Mårfält tillträder tjänsten i en tid när Apotekarsocieteten når allt fler. Antalet deltagare i organisationens uppskattade aktiviteter över hela landet samt utbildningar, symposier och kongresser steg under fjolåret med 19 procent till nära 15 400 personer.

– Jag är väldigt glad för den här rekryteringen, säger Karin Meyer. Maria Mårfälts kompetensprofil passar väl in i vår vision att göra Sverige kunnigare om läkemedel.

Maria Mårfält började den 14 augusti. En intervju med henne finns att läsa på Läkemedelsvärlden.se

För mer information, kontakta Karin Meyer, tel. 076–855 96 48

Till pressreleasen